(0244) 591-598[email protected]

Belzona SuperWrap II - Studii de caz

Eşti aici

Proiect international - Referinta 1


Belzona SuperWrap II rezolva defectele peretilor afectati ai liniilor de conducte de titei dintr-o rafinarie

Locatia proiectului: Rafinarie in Tarragona, Spania

Lucrare efectuata de : Distribuitor Belzona – Spania

“Solutia Belzona SuperWrap II a fost agreata cu multa deschidere din partea clientului, datorita timpilor mai mici de aplicare, permitand astfel timpi mai scurti de oprire a productiei.” – Development Manager , Belzona-Spania.

In ce a constat proiectul:

In cadrul proiectului, s-au efectuat 8 reparatii cu Belzona SuperWrap II, pe parcursul a 10 zile lucratoare, la sfarsitul lui aprilie-inceputul lui mai. S-a aplicat Belzona 5811 (Immersion Grade) peste reparatia cu SuperWrap II, din motive de aspect.

Cum a facut clientul alegerea pentru SuperWrap II:

Inca din 2014, compania Rodator, reprezentant al Belzona pe teritoriul Spaniei, a efectuat reparatii cu succes pentru acest client si alte rafinarii ale grupului, restaurand pompe, schimbatoare de caldura, bazine de retentie chimica, conducte, folosind diferite solutii polimerice Belzona. In martie 2016, clientul a primit tehnice detaliate despre noul sistem Belzona imbunatatit SuperWrap II, incluzand specificatii tehnice, tehnologie de aplicare, rapoarte ale testelor, aprobari si calculatii.

Alte solutii competitoare:

In acesta caz, alte solutii competitive nu au fost luate in calcul, intrucat compania Rodator (Belzona-Spania) a primit un contract pe o perioada de 2 ani pentru aplicarea solutiilor compozite de reparatii in aceasta rafinarie. In alte rafinarii, competitorul principal al Belzona-Spania este o companie ce ofera un sistem similar cu Belzona SuperWrap II. Aceasta companie nu este insa si producatorul acestui sistem, astfel ca el nu prezinta suficienta incredere pentru client. Acest aspect s-a dovedit a fi un avantaj major ce a ajutat in diferentierea solutiilor Belzona fata de cele ale competitorilor pentru rafinariile din Spania.

Belzona SuperWrap II - Referinta 1
Belzona SuperWrap II - Referinta 1
Belzona SuperWrap II - Referinta 1
Belzona SuperWrap II - Referinta 1

Proiect international - Referinta 2


Belzona SuperWrap II ‘RIDICANDU-SE’ la asteptari pentru reparatia coloanelor montante pe platforma ‘offshore’

Problema:

Conducte montante cu diametru de 6” cu pierderi de grosime de perete de peste 50% si coroziune severa datorita mediului salin si conditiile de vreme. Mediul de lucru: 25˚C si 10.2 MPa (1480 psi).

Cerinta:

Operatorul platformei a dorit un sistem proiectat de reparatie cu materiale compozite tip ‘wrap’ pentru rezolvarea permanenta a defectelor, redarea rezistentei coloanelor montante si extinderea duratei de viata a echipamentelor in cauza.

In ce a constat proiectul:

Un sistem Belzona SuperWrap II a fost proiectat in conformitate cu standardul ISO 24817 pentru a fi utilizat impreuna cu un alt material compozit Belzona tip pasta pentru umplerea ‘pitting’-ului – Belzona 1121 (Super XL-Metal).

Aplicatia a avut loc in decursul unei zile pentru una dintre conducte. Dupa sablarea cu grit, curatare si degresare, s-a aplicat Belzona 1121 pe intreaga suprafata corodata. S-a ales acest material Belzona datorita timpului extins de lucru al produsului ce a permis restaurarea eficienta a peretelui de conducta. Apoi au fost aplicate 4 straturi de Belzona SuperWrap II pentru a obtine o grosime totala de 8 mm pe o lungime de 990mm. Intreaga operatie a fost finalizata in decursul unei dupa-amiezi a zilei de lucru. Dupa intarire, sistemul Belzona SuperWrap II a fost foarte usor sablat pentru a se aplica deasupra sa o protectie uretanica rezistenta la razele ultraviolete.

Belzona SuperWrap II - Referinta 2
Belzona SuperWrap II - Referinta 2
Belzona SuperWrap II - Referinta 2
Belzona SuperWrap II - Referinta 2

Articole asociate