(0244) 591-598[email protected]

Protectie interioara pentru conducte

Eşti aici

Aplicatie de succes cu Belzona 1381- protejarea la interior a conductelor de diametru mic

Industrial Cruman, de peste 20 de ani pe piata romaneasca, este intr-o continua cautare de solutii inovatoare, calibrate pe nevoile clientilor din diferitele industrii.

Cu o echipa dedicata si implicata, Cruman a fost in tot acest timp intr-o permanenta dezvoltare, reusind sa se adapteze cerintelor stricte, indiferent de complexitatea acestora.

crumantech-protectie-belzonaUltima aplicatie a avut loc in iunie 2017, constand in protejarea interioara a conductelor si conferirea rezistentei la mediul agresiv in care acestea functioneaza: combinatia de atac chimic, eroziune-coroziune, abraziune, datorate fluidului din interior, care in cazul de fata este o combinatie intre titei brut, apa sarata si gaze.

Sistemul folosit in cadrul acestei aplicatii a fost Belzona 1381 ce este un sistem de protectie 100% solid fara solventi, cu o rezistenta excelenta la eroziune-coroziune si abraziune in imersie continua, la temperaturi de pana la 95° Celsius in functionare. De asemenea, Belzona 1381 adera puternic pe orice substrat metalic, oferind o serie de avantaje aplicatiilor precum: punerea rapida in functiune a echipamentului 1-2 zile, posibilitatea aplicarii intr-un sistem de strat unic sau 2 straturi in functie de timpul disponibil, si avand o fereastra de acoperire de pana la 24 de ore, permitand astfel ca aplicatii de mare anvergura sa fie realizate fara probleme. Metoda de aplicare a fost spray-erea la interior cu un echipament special, adaptat, lucrarea fiind realizata conform procedurilor de lucru certificate de producatorul Belzona Polymerics UK raportate la standardele internationale in vigoare pentru pregatirea suprafetelor, inspectie, aplicare strat de protectie.

Aplicatia se realizeaza de obicei in doua straturi si doua culori diferite, primul strat fiind de identificare, iar cel de-al doilea de uzura. Acest lucru permite atat aplicatorilor sa realizeze o calitate buna a lucrarii, dar faciliteaza si beneficiarului o inspectie usoara prin identificarea rapida a uzurilor.

Ceea ce face acest tip de aplicatie sa se transforme intr-o adevarata provocare sunt aspecte precum diametrele mici ale conductelor ce fac atomizarea dificil de obtinut pentru spray-ere, trecerea de cordoanele de sudura mentinand un strat uniform si nu in ultimul rand, indeplinirea celor din urma utilizand sistemele Belzona – ce au o consistenta aparte, conferind aplicatiilor proprietati finale superioare.

crumantech-protectie-belzona

Dupa o perioada lunga de teste si cercetari am dobandit succesul in astfel de aplicatii, cu rezultate mai bune decat la inceput.

In concluzie, s-a realizat un strat uniform pe peretii conductei. Echipa Cruman cerceteaza pentru mai bine de 2 ani metode si solutii adecvate, realizand teste permanente in atelierele proprii.

crumantech-protectie-belzonaPrin natura aplicatiei, anumiti parametri sunt foarte dificil de controlat in totalitate, insa cei mai importanti si pe care Industrial Cruman ii asigura, sunt: acoperirea totala, chiar si la coturi, teuri, schimbari de directie si acoperirea pe zone de muchii ascutite; asigurarea unui grosimi de strat uscat in parametri. Belzona 1381 in special, dar si alte sisteme Belzona, ne ajuta indeosebi sa realizam cele din urma mentionate, fiind dezvoltate cu proprietati deosebite de ‚edge retention’ (acoperirea la margini) si ‚full coverage’ (acoperire totala).

De asemenea, produsele Belzona, avand si o rezistenta foarte mare la curgere, acest lucru face ca ele sa poata fi aplicate pe peretii conductei si in grosimi de strat mai mari, fiind stabile pana la 1250 microni, in conditiile in care grosimea optima de strat uscat a sistemului complet este de 750 microni.

Pentru protectia interioara a conductelor, Belzona ne pune la dispozitie mai multe sisteme spray-abile, dedicate pentru combaterea efectelor agresive ale eroziunii, coroziunii, atacului chimic si abraziunii asupra echipamentelor, printre care putem enumera: Belzona 1331, Belzona 1341 (Supermetalglide), Belzona 5811 (Immersion Grade) etc.

Cu o dorinta permanena de imbunatatire, Industrial Cruman lucreaza si va lucra permanent pentru a se alinia celor mai exigente cerinte din acest domeniu.

Realizarea acestor aplicatii nu ar fi fost posibila fara o echipa extraordinara, creativa si implicata in proiecte si fara suportul colaboratorilor si unor parteneri de incredere precum Minex Romania si Spraying Systems – dl Octavian Vanatoru. Nu in ultimul rand, dorim sa ii multumim si partenerului nostru Belzona Polymers UK din partea caruia sprijinul este neconditionat.

Articole asociate