(0244) 591-598[email protected]

Reparatie, etanseizare si protectie rezervor

Eşti aici

Tip Proiect:Reparatie, etanseizare si protectie rezervor
Client:OMV Petrom
Data:Noiembrie 2014
Cuvinte cheie:Reparatie, Protectie, Belzona

Fundul rezervorului a fost afectat de coroziune avansata pe anumite zone constatandu-se sparturi, s-au constatat fisuri in cordoanele de sudura si neetanseitati intre fund metal si viroala metal.

In acest caz, s-au folosit doua produse Belzona din seria 5000 respectiv 1000. Produsul Belzona din seria 5000 este o protectie a suprafetelor supuse imersiei in solutii apoase sau hidrocarburi fierbinti.Produsul Belzona din seria 1000 este complet prelucrabil si furnizeaza o solutie eficienta si rentabila pentru o gama larga de reparatii industrial generale.

Ca metoda de aplicare s-a curatat fundul rezervorului si peretii laterali ai rezervorului prin sablare( grad de sablare SA 2.5) cu material abraziv (grit).

S-a spalat zona afectata de coroziune cu Tank Shine, s-au delimitat zonele cu probleme, s-au lipt placi metalice cu un produs Belzona din seria 1000 si s-a aplicat protectie anticoroziva cu un produs Belzona din seria 5000 care are rezistenta la temperaturi pana la 90˚C in imersie.

Materialele utilizate au permis refacearea grosimii de perete cu placa metalica prin sudura la rece, iar protectia anticoroziva a prelungit durata de utilizare a rezervorului.

Prin utilizarea solutiei propuse s-au eliminat timpii si costurile aferente reparatiilor si prelungirea duratei de utilizare a rezervorului.