(0244) 591-598[email protected]

Reparatie si protectie anticoroziva rezervor titei si apa sarata

Eşti aici

Tip Proiect:Reparatie si protectie anticoroziva rezervor titei si apa sarata
Client:OMV Petrom
Data:August 2014
Cuvinte cheie:Rezervoare, Sablare, Belzona

Fundul rezervorului a fost afectat de coroziune avansata pe anumite zone unde au aparut gauri in tabla. In acest caz, s-au folosit doua produse Belzona din seria 5000 respectiv 1000. Produsul Belzona din seria 5000 este o protective a suprafetelor supuse imersiei in solutii apoase sau hidrocarburi fierbinti, iar produsul Belzona din seria 1000 este complet prelucrabil si furnizeaza o solutie eficienta si rentabila pentru o gama larga de reparatii industrial generale.

Ca metoda de aplicare s-a curatat fundul rezervorului si peretii laterali ai rezervorului prin sablare( grad de sablare SA 2.5) cu material abraziv (grit), s-au reparat gaurile din fundul rezervorului cu placa metalica si cu un produs Belzona din seria 1000 (sudura la rece), s-au etanseizat cordoanele de sudura/nituri cu un produs Belzona din seria 1000 si s-a aplicat protectie anticoroziva cu un produs Belzona din seria 5000 care are rezistenta la temperaturi pana la 90˚C in imersie.

Materialele utilizate au permis reparatia gaurilor din fundul rezervorului cu placa metalica si sudura la rece, iar protectia anticoroziva a prelungit durata de utilizare a rezervorului.

Prin utilizarea solutiei propuse s-au eliminat timpii si costurile aferente inlocuirii fundului rezervorului si prelungirea duratei de utilizare a rezervorului.